Gazonaanleg


De aanleg van uw gazon is een van de laatste stappen in de totaalaanleg van uw tuin. Eens het groene gras boven komt veranderd het aanzicht van uw tuin onmiddellijk. Hiervoor kan u kiezen tussen diverse manieren van aanleg : 

  • Gazonaanleg met graszaad
  • Gazonaanleg met grasmatten
  • Kunstgras

Graszaad

De goedkoopste manier voor het aanleggen van uw gazon is door middel van graszaad. Na het frezen en inwerken van de nodige voedingsstoffen en het nivelleren van het vlak kan het ingezaaid worden. Hierna zal u afhankelijk van de weersomstandigheden enkele weken geduld nodig hebben tot het gras kiemt.

Grasmatten

Een duurdere optie is het aanleggen van uw gazon met grasmatten. 1 groot voordeel, eens de matten liggen hebt u direct een afgewerkte tuin en moet u geen 3 a 4 weken wachten zoals bij het graszaad.

Kunstgras

Heft u geen groene vingers en geen zin om wekelijks gras te hoeven maaien dan is kunstgras ook nog een oplossing. Kunstgras is in verschillende kwaliteiten te verkrijgen. Het goedkoopst is het duidelijke namaakgras, maar er zijn enkele duurdere soorten die bijna even realistisch worden gemaakt als echt gras. 

Realisaties